Webmaster Blog.be

Alles voor de webmaster

Goedkoopste domeinnaam registreren (.be)

September 10th, 2009 · 9 Comments

De Belgische domeinnamen (met extensie .be) worden beheerd door DNS.BE. DNS.be werkt samen met zelfstandige agenten voor het beheer van de domeinen zodat het zelf geen rechtstreekse registraties moet verzorgen. Deze honderden nationale en internationale agenten handelen als intermediair en voegen vanzelfsprekend dan ook hun eigen winstmarges toe. Omdat er verder geen kwalitatief onderscheid gemaakt kan worden -behalve op de snelheid van registratie- is het dan ook zaak om de goedkoopste agent voor u te vinden.

In wat volgt hebben we het over zuivere registratie van .be domeinnamen. Dit houdt in dat u zelf hosting met nameservers bezit en dus geen extra diensten van de agent nodig hebt. Vaak krijgt u bij hostingpakketten een gratis domeinnaam voor één jaar. Hoewel dit aantrekkelijk lijkt, loont het toch de moeite om de prijs van het hostingpakket zelf te vergelijken en de prijs van het verlengen van de domeinnaamregistratie te bekijken.

De prijs van Belgische domeinnamen varieert zeer sterk van agent tot agent. Zo hebben wij verschillen tot 300% ontdekt. Uiteraard heeft het weinig zin om hier de duurdere oplossingen op te sommen (en ze daarmee aandacht te geven) dus geven we hier simpelweg de goedkoopste Belgische register agent weer:

Goedkoopste domeinnaam registreren (.be)
Siteplan.be – € 9,99 incl BTW ( €8,26 excl. BTW) per jaar
TransIP.be – €18,09 incl BTW (€14.95 excl BTW) voor 5 jaar (nadien €6,99 per jaar)

We hebben twee partijen geselecteerd: Siteplan.be is de goedkoopste voor een termijn van 1 jaar. Wil je meteen voor een langere periode reserveren, kan je gouden deals doen bij TransIP.

Tot slot loont het ook nog om dit te vermelden: de prijs die elke agent aan dns.be moet betalen voor het registreren van een domeinnaam bedraagt € 2.50 excl. BTW per jaar. Dit betekent voor Siteplan.be nog een brutomarge van 218%. Deze grote winstmarge moet men uiteraard relativeren aangezien de agenten zelf ook kosten ervaren als administratie, betaalopties (credit card), service, … Indien u echter grote hoeveelheden domeinen per jaar nodig heeft (dns.be vraagt een minimum bestelling van 250 domeinnamen per jaar), kan het dus wel degelijk lonen om zelf agent te worden. Dns.be vraagt hiervoor wel een storting van € 2500 die volledig gebruikt kan worden voor de registratie van de domeinnamen.

Hebt u zelf nog een goedkopere domeinnaamregistrator voor .be-domeinnamen gevonden ? Laat het ons weten in de comments.

Related posts:

 1. Banendag in Brussel richt zich op ICT en webdevelopment

Categorie: domeinnamen

9 responses so far ↓

 • 1 Max Pepsi // Sep 10, 2009 at 23:33

  Openprovider komt uit Nederland, er komt dus 1,19 procent BTW bij wat maakt dat de prijs 9,46 € bedraagt. Verder moet je minimaal 100 € storten wat maakt dat openprovider niet is weggelegd voor personen of bedrijven met 1 of enkele domeinen.

 • 2 Bruno Dillen // Sep 11, 2009 at 00:10

  Bedankt Max.

  Ik had persoonlijk geen ervaring met Openprovider maar het leek me inderdaad al meer een service voor de professional die een hele collectie domeinnamen wenst. Openprovider is ook in België actief en moet aldus daar ook de Belgische BTW vragen aan particuliere klanten. Omwille van die minimum deposit is het voor de meeste kleinere domeineigenaren ongetwijfeld niet opportuun om Openprovider te gebruiken. Ik zal dan ook de gekozen registerer aanpassen.

 • 3 Max Pepsi // Sep 11, 2009 at 13:06

  Klopt, je kan er natuurlijk steeds goedkopere vinden maar meestal zijn dit aanbiedingen die enkel voor het eerste jaar gelden waarna de prijs fors verhoogd. Succes met je blog.

 • 4 J. Vermant // Apr 21, 2010 at 17:02

  Hi,

  Heb deze gevonden via Google.. Wou toch even reageren, want ondertussen is volgens mij TransIP de goedkoopste voor België. Die hebben net een afdeling opgezet in ons land.

  2.99 voor een .be voor 5 jaar, nadien 6.99. Zo staat het toch op hun website http://www.transip.be

 • 5 Socco // Sep 21, 2010 at 00:39

  ЎHola!
  Interesante, yo cotizaciуn en mi sitio mбs tarde.

  Socco

 • 6 Worker // Oct 4, 2010 at 22:17

  ЎUf, me gustу! Tan clara y positiva.
  Have a nice day

  Worker

 • 7 Kicker // Oct 15, 2010 at 09:17

  Hola,
  ,
  Gracias

  Kicker

 • 8 leonie // Dec 1, 2010 at 15:00

  goed blog en veel info bedankt!

  groetjes leonie

 • 9 goedkope domeinnaam // Aug 15, 2011 at 08:48

  De prijzen om een domeinnaam te registreren bij transip kloppen niet meer denk ik.

Leave a Comment